Familie,Hage,Galleri,Kanotur,Konserter,Lysthus

Hage (89) mat (38) Urter (26) Familie (24) Konserter (20) Økologi (20) Foredrag (19) Filosofi (15) Artikler radio tv (14) Galleri (11) Helse (11) Kanoutleie (11) Liljer (8) Interiør (7) Roser (7) Vinter (7) Peoner (6) Iris (5) Lysthus (5) Bever/fiske (4) Gamlestua (4) Geologi (3) Hønene (3) Hestene (2) Hosta (2) Program (2) Reiser (2) Reiser ferie (2) Riddersporer (2) Sommerfugler (2) pelargonia. (2) Bever (1) Veldedighet (1) krokus (1) oppussing (1) verktøy (1)

tirsdag 22. april 2014

Karvekål

Påsken er over, og det fine været fortsetter!
Varmen gjør at det spirer å gror raskere enn jeg klarer å følge med nesten...
Karvefeltet ved låven, er blitt grønt å frodig, så ikke lenge før det blir karvekålsuppe her. :)
Mamma hadde et kvadratstort karvefelt ved uthuset da jeg var barn.
  Minnene fra hennes karvekålsuppe strømmer på. Det var noe spesielt når mamma stakk karvekål..
Hun brukte en spiss liten spade, og hun tok alldri hele roten for den skulle jo vokse opp igjen, og blomstre for så å setter frø, som hun høstet inn og tørket.
 Søndagsmiddagene med svinestek og hjemmelaget surkål,. herlig.!

 

Karvekål er egentlig vill i Norge, men vanskelig å finne, og lett å ta feil av den og Bikkjekjeks som er giftig. Jeg anbefaler å så Hagekarve, den er litt større. Smaken er omtrent lik.

Bruk både det grønne og roten, vask og kutt det opp , og kok det i ca. 10 min. jevn med fløte og maisena, smak til med pepper og salt.
Du må gjerne kjøre det i foodposessoren for å få en helt gjevn suppe .

Karve er luftfordelende, og er derfor med i mat som kan være tung å fordøye, karve er også et av krydderene i den norske akeviten, som gjerne blir brukt til bla. feit mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar