Familie,Hage,Galleri,Kanotur,Konserter,Lysthus

Hage (89) mat (38) Urter (26) Familie (24) Konserter (20) Økologi (20) Foredrag (19) Filosofi (15) Artikler radio tv (14) Galleri (11) Helse (11) Kanoutleie (11) Liljer (8) Interiør (7) Roser (7) Vinter (7) Peoner (6) Iris (5) Lysthus (5) Bever/fiske (4) Gamlestua (4) Geologi (3) Hønene (3) Hestene (2) Hosta (2) Program (2) Reiser (2) Reiser ferie (2) Riddersporer (2) Sommerfugler (2) pelargonia. (2) Bever (1) Veldedighet (1) krokus (1) oppussing (1) verktøy (1)

torsdag 12. desember 2013

Julesylte

Det å lage julesylte kan gjøres ganske enkelt. Kjøp et stykke sylteflesk i kjøttdisken.
Krydderet er viktig. og der må det være  malt Allehånde, salt og pepper. Du må gjerne tilføre ingefær og nellik også :) Bruk også Agar agar eller gelantinpulver. slik at den holder seg sammen , når du senere skal skjære den opp i skiver. Det er også viktig at svoren er på utsiden...at du bretter den sammen riktig vei,  Lykke til!
Denne billedserien laget jeg i går.
 Ha salt og laubærblad i vannet når den står å trekker. Pakk den inn i et klede,så holder den mer på krydder og form.

La sylta trekke i ca. 1,5 time deretter settes den kaldt med et press på ca 1 kg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar