Familie,Hage,Galleri,Kanotur,Konserter,Lysthus

Hage (89) mat (38) Urter (26) Familie (24) Konserter (20) Økologi (20) Foredrag (19) Filosofi (15) Artikler radio tv (14) Galleri (11) Helse (11) Kanoutleie (11) Liljer (8) Interiør (7) Roser (7) Vinter (7) Peoner (6) Iris (5) Lysthus (5) Bever/fiske (4) Gamlestua (4) Geologi (3) Hønene (3) Hestene (2) Hosta (2) Program (2) Reiser (2) Reiser ferie (2) Riddersporer (2) Sommerfugler (2) pelargonia. (2) Bever (1) Veldedighet (1) krokus (1) oppussing (1) verktøy (1)

lørdag 30. desember 2017

2017 et år med birøkt

Det er lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen min. For å være ærlig har hele 2017 gått uten at jeg har  brukt tid på å blogge..
Men det betyr ikke at det ikke har skjedd mye i livet mitt dette året, for det har det.
Jeg fikk en bok i gave av min datter til jul i fjor, Bienes historie.. den gjorde dypt inntrykk. Så når Siljan birøkterlag opplyste at de ville holde birøkterkurs for nybegynnere, meldte jeg meg på.
Januar ble en fin måned med opphold på Fredheim helsesenter før birøkterkurset begynte.
Februar ble mye lesing om bier og blomster. Jeg hadde også kurs i urtedyrking i Langesund.
Været var fint til å beskjære epletrær så noen dager i februarsol ble brukt til hagestell.
I slutten av måneden ble jeg invitert til Oppdal i Hjartdal der min datter Inger Anita har leid seg ei gammel seter. En herlig plass.
Godt å være sammen med barnebarn.
MARS kom med flere foredrag blant annet i Tjøme hagelag.
Jeg drar også nå til honningsentralens utstyrsbutikk i Sandefjord for å begynne å kjøpe utstyr til min birøkt. Det er ikke småtteri .. drakt med slør  både til meg og barnebarn, blåspuster til å røke biene når en skal stelle dem..kuber ..jeg har bestemt meg å begynne med 2 bifolk,
å må beregne 4 kuber til hver.
Bunnbrett, ynglerom, dronninggitter, skattekasser, tømmebrett, kost , og......
Det kom på over 5000 kr ..å ennå var ikke biene kjøpt inn. Men de var bestilt av en birøkter i Siljan.
10.mars var jeg på konsert med Kork i Ibsenhuset en fantastisk opplevelse.
Re hagelag og Horten hagelag hadde også bestilt mitt foredrag urter til mat og meddisin. Og siste helgen i mars hjalp jeg min søster Liv som driver Heistad bil og caravan. De har helgåpent å jeg serverer pølser og kaker til kundene som er innom. Dette er 3 året jeg hjelper til denne helgen, en hyggelig ting å være med på.
APRIL  kommer med blåveis i lia og klosterklokker under de gamle epletrærne..
Fiskegarn blir satt ut i floa og det kom 3 isgjedder i garnet første natta. Tilsammen tok jeg 9 store gjedder i år å laget 90 gjeddekaker.
Teorikurset om birøkt fortsetter og flere bøker om bier blir lest.
21.april går den årlige hagemessa på Lillestrøm av stabelen. En tradisjon å ta toget dit å se nye trender innenfor hagestell. Treffer min venninne Inger der.og vi drar videre til Jeløya for en kulinarisk opplevelse på det historiske Grefnes gods. Utrolig bra.
Så ble siste uken denne måneden brukt til å lære bort urtedyrking på Nustad gård  i Langesund.  Ta imot de første som ville leie kano. Og søskentreff med mine 6 søstre.
MAI kom kulde og snø 10.mai!!
Birøkterkurset var nå flyttet ut til en bigård så vi endelig skulle øve oss i praksis..alle hadde på seg nye hvite dresser med hatteslør. Alle skulle løfte opp å undersøke bitavlene spore opp dronningen å ellers se om det var lagt yngel i cellene...utrolig spennende! Det vi hadde sett bilder å lest om, var nå i gang med å bli  virkelig.
Men kulda i mai var ikke bra for biene...å vi måtte vente til juni før vi fikk kjøpe med oss bifolk hjem...
Plenen ble ikke klippet før 19 mai. Og poteter og grønnsaker ble satt og sådd nå.
Flere ville leie kano og ut i Farris.
Og jeg var enda en tur til Sandefjord for å kjøpe mer utstyr til biene. Og så måtte kubene males og voksplater settes i rammene. Mye nytt å lære. Alt måtte være klart til den store dagen som snart nærmet seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar