Familie,Hage,Galleri,Kanotur,Konserter,Lysthus

Hage (89) mat (38) Urter (26) Familie (24) Konserter (20) Økologi (20) Foredrag (19) Filosofi (15) Artikler radio tv (14) Galleri (11) Helse (11) Kanoutleie (11) Liljer (8) Interiør (7) Roser (7) Vinter (7) Peoner (6) Iris (5) Lysthus (5) Bever/fiske (4) Gamlestua (4) Geologi (3) Hønene (3) Hestene (2) Hosta (2) Program (2) Reiser (2) Reiser ferie (2) Riddersporer (2) Sommerfugler (2) pelargonia. (2) Bever (1) Veldedighet (1) krokus (1) oppussing (1) verktøy (1)

mandag 25. november 2013

Flerkulturell kvinnegruppe i Siljan, Telemark

Jeg er med i en gruppe her i Siljan som arrangerer kvinnekafe ca. fire ganger i året.
Turid Mant hadde ideen til dette og vi andre syntes inntensjonene var gode.
Vi kaller oss Flerkulturell kvinnegruppe. Og vi har holdt på i seks år.
Et av hovedmålene er å få innvandrerkvinnenne i bygda vår mer inntegrert, og kafen er en møteplass der unge å gamle fra alle land møtes, å kan treffe oss som har bodd her  en stund,  og de som er "urinnvånere" som jeg pleier å si :)
Nå kjenner vi igjen ansikter og kan hilse og snakke litt sammen når vi møtes på butikken og andre steder.
Et smil og nikk å møtende blikk, kan bety mye for en som ikke har så stort nettverk rundt seg.

Vårt andre mål var å støtte kvinneprosjekter i uland. derfor har vi salg av kaker og kaffe og loddsalg.
Vi har støttet en liten organisasjon som heter Scilo, i arbeidet med skole, helseveiledning, og arbeidsplasser til  kvinner og barn i Kenya.
Nå har vi bestemt å bli en del av det nyopprettede Røde kors i Siljan.
Det har vært givende å være med i denne gruppen, og jeg ser fram til sammarbeidet videre.

Vi har alltid et tema for kvelden. å i kveld er det Velvære. Ana Beatriz kommer å skal veiled oss. Hun har med seg kropspleieprodukter.
Ellers er det mye sang og musikk og prat rundt bordene. Vi oppfordrer til å ta med et håndarbeid. men det er ikke noe møst.. men det å ha en strikketeknikk å snakke om,  kan være en måte å skape bedre kontakt.
 
 
 
Her er gruppa på besøk for å planlegge høstens program. Disse planleggingsmøtene går på omgang i gruppa. og sommermøte blir alltid lagt til Auen :)
Jeg skriver dette for å innspirere andre til å sette igang slike grupper i sitt nærmiljø. Har du litt tid til overs så er det veldig givende å bidra på denne måten. Det er gjerne ikke så mye som skal til. ta gjerne kontakt  for mer info om oss.:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar